Portelanuri si gratare

Friday March 30th 2007, 10:41 pm
Filed under: none

Emil Hurezeanu scria zilele acestea ca motociclistul numarul unu a cam intrat cu vehiculul in magazinul de portelanuri. Care portelanuri? Care magazin? Cele doua substantive definesc ceva: finete/portelan si organizare/magazin. Daca corelez magazin cu popor sintem si mai departe de adevar. Nu sintem nici fini nici organizati. Sintem asa cum sintem: aroganti fara motiv, smecheri, cautatori de furtisaguri, aruncatori de gunoaie in padurea verde, poluatori de riuri cu detergent auto, afumatori de orase cu gratarele noastre mizere… Nu mai continui ca ma opresc primavara viitoare. De ce sa ne miram atunci ca in parlament se doarme si se rigiie, de ce sa ne miram ca pe primul ministru il doare in bascheti de UE si ce spun ei, de ce sa ne miram ca verosi oameni de afaceri declarati politicieni ma intrebau ce este o doctrina (astia erau parlamentari).
Scriu asta inainte ca “noul” guvern sa fie anuntat. Facem pariu ca va fi unul compus din oameni fara nici o idee despre ce inseamna politica sau strategie?In memoria doamnei Gaya

Monday March 19th 2007, 10:29 pm
Filed under: none

art_90240_1.jpg

In 2004 participam la o manifestatie in San Francisco, impotriva producatorilor de blanuri. Eram absolut ingrozit de ideea ca pisicul meu ar putea sa devina caciula de blana pentru vreo toapa cu aere de mare doamna. Acum citeva zile am vazut la stiri cum “doamnele” de bloc cu rochii comandate la vecina de palier isi cumparau blanuri de la un tirg cu reduceri. Mesajul pe care l-am perceput era sa ucidem ca sa punem pe noi niste animale moarte. Astazi am citit cu stupoare in Romania Libera cum a murit Gaya. Gaya era o doamna cu adevarat si care a murit in captivitate. Ca orice elefant suferea enorm pentru era obligata sa stea de 48 de ani intr-un tarc. A fost ucisa cu salbaticie de nemernici pe care ii vad pe strada. Aceeasi care schilodesc ciinii si chinuie pisicile. Aceasi care cumpara graselor si uritelor lor neveste blanuri. Pentru ei puscaria este o pedeapsa prea usoara. Ar trebui sa fie eliberate toate animalele din gradinile zoologice si ei pusi acolo in locul lor.
Pentru doamna Gaya, tot respectul meu.
In memoria acestei mari doamne nu mai duceti copii la gradina zoologica. Nu mai duceti progeniturile sa se amuze la circ cind niste biete animale sint biciuite. Nu mai sustineti chinurile infernale ale animalelor. Nu mai cumparati blanuri naturale pentru grase sau blonde. Oricum mai frumoase decit doamna Gaya nu vor fi niciodata.
Te iubim doamna Gaya.
(http://www.romanialibera.ro/a90240/elefantul-gaya-a-fost-sfasiat-de-caini.html).Palma ca monument

Thursday March 15th 2007, 5:07 am
Filed under: none

sgh-d600-0070.jpg

O palma sta marturie terminarii constructiei drumului national Sadova-Radauti, in 1968. Brigazile de muncitori finalizasera la timp. Drept rasplata pentru sacrificul pe altarul muncii socialiste au primit o palma. Monument.
Fotografia am facut-o in vara anului 2006.Primul ministru ca un tata

Monday March 12th 2007, 4:39 am
Filed under: none

Astazi am asistat la cel mai penibil discurs politic din viata mea. Pina acum, caci cu ai nostri nu se stie niciodata. Primul ministru Calin P.T. zice ca el a indicat sa se termine cu orice fel de alte discutii decit cele pe tema alegerilor pentru PE. Mai mult el apreciaza ca nu a fost ascultat si pedepseste cu aminarea alegerilor.Imi aminteste de Iliescu foarte tare. Iar amintirile despre sinistrul ex-presedinte ma infioara.
Daca promitem din inima ca sintem cuminiti, promiti sa nu guvernezi dupa programul PSD?Sa inventam noi gadgets

Thursday March 08th 2007, 11:23 pm
Filed under: none

Un teatru din Rusia a instalat un sistem de blocare a semnalelor telefoanelor mobile la cererea angajatilor. Dorinta actorilor a fost bazata pe exasperarea produsa de sunetul mobilelor in timpul spectacolelor (nu ca la noi ar fi altfe, lipasa de maniere fiin ceva comun). Inventia s-a dovedit utila atit pentru spectatori cit si pentru actori. Un simplu gadget care a facut minuni.
Cum pe mine ma exaspereaza parlamentarii care dorm, ma gindeam la un gadget care sa fie obligatoriu de purtat in parlament: o bratara care sa emita impulsuri electrice purtatorului daca pulsul sau scade. Adica daca adoarme. Ar fi utila si din alt punct de vedere. Cred ca va imaginati care.
Pe de alta parte ma gindesc ca ar trebui un gadget mai sofisticat. Unul care sa electrocuteze puternic pe cei care emit aberatii, pe cei care mint, pe cei care fura. Da, tot despre parlamentari vorbesc.
Visam si eu.
Am avea un parlament care ar dansa in permanenta de la socurile electrice.Remember

Thursday March 08th 2007, 10:22 pm
Filed under: none

am8104.jpgGot homophobia?

Thursday March 08th 2007, 9:55 pm
Filed under: none

got-homophobia-got-milk-parody.gifFabulospirit of the gay cemetery in Sapinta

Monday March 05th 2007, 2:12 am
Filed under: none

Cel mai interesant lucru in aceasta saptamina a fost lansarea sloganului pentru Romania. “Fabulospirit”. Mai bine era spirt ca se potrivea. Nu imi revin. Ce ametiti dau 3 milioane de euro pentru asa aberatie? Ce fabulos, care spirit? Iar o luam pe drumul “ce destepti si frumosi sintem”. Pe linga aroganta sloganului, uite ca nu toti sint de acord cu aceasta chestiune si daca incerci sa le impui o asa parere vor reactiona printr-o respingere violenta.
Insa cel mai tare mi-a placut ca Romania este o tara gay (termen care defineste orientarea sexuala, fiind adjudecat de comunitatea homosexualilor in anii ‘80). Apropo, acum citiva ani Ministerul Turismului listase cimitirul vesel de la Sapinta “gay cemetery of Sapinta”. Ceea ce l-a facut pe un olandez sa exclame: “Voi aveti cimitir gay ?!”. Pentru cine nu stie si “fabulous” este un cuvint adjudecat de comunitatea gay si care defineste un look glamour, termen in special adresat travestitilor.
S-a incercat sa fie si o asociere de cuvinte cool. Asta dupa ce s-a dovedit ca sloganul pentru Marea Britanie “Cool Britannia” e un dezastru complet, oamenii considerind cool ca fiind un termen complet neavenit. Ca sa nu mai spun ca sondajele releva ca cea mai mare parte a oamenilor asociaza Romania cu un cuvint complet diferit: “coruptie”.
Alti bani, alta distractie, alt esec. Si profitul, profitul cui revine?
Tot saptamina asta, Asociatia Consumatorilor de Media a declarat o frumoasa zi de februarie drept “o zi fara televizor”. Au iesit in strada, au atacat in debateri “stirile de la ora 5″, au infierat miniosi manipularea prin televiziune. Asta am vazut la stiri, la televizor. Vedeti ce tara plina de spirit, fabuloasa, avem?Mesaj despre Martisor pentru Monica

Sunday March 04th 2007, 6:02 am
Filed under: none

un email primit de la o prietena despre ziua in care am fost la manifestatia pentru Monica Macovei:

m-am miscat de frig, de emotii…am retrait 90 rasturnat…am vrut sa
vad ce se intimplase la margini…printre…cine a fost acolo…am
gasit un grup de studenti anul 1 Politehnica absolut
responsabili…l-am pindit pe Traian Ungureanu…dar nu l-am prins.
lia.UE si prietenia sovietica

Saturday March 03rd 2007, 9:57 pm
Filed under: none

eu-and-the-soviet-friendship.JPG

Imagine din Uniunea Europeana, undeva pe linga Orsova. Inscriptia spune: “Traiasca in veci prietenia Romano-Sovietica.”


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.