de ce nu voi vota cu Ion Iliescu pe 19 mai
Referendumul pentru demiterea Presedintelui Traian Basescu a devenit platforma pe care avem posibilitatea, noi, astia micii, de a auzi, printre bruieli, informatii top-secrete despre actorii politichiei romanesti si de a vedea cat de jos poate cobori zoon politikon-ul roman.
Inceputa in 19 aprilie, campania pentru demiterea Presedintelui a intrecut asteptarile tuturor oamenilor care au urechile ceva mai sensibile si stomacul ceva mai light.
Am avut ocazia sa vad pe la tv toate scursurile politici romanesti defiland, fiecare dupa posibilitati, drept moralistii secolului 21. Cu foarte multi sustinatori in pleaba proletara a societatii romanesti (pana si lumea artistica romaneasca a intrat in hora marlaniei) acesti moralisti provin dintr-o institutie, de altfel respectabila, numita Parlament.
Tot dinspre aceasta institutie vine si socul cel mai mare , mai exact dinspre siteul Camerei Deputatilor, acolo unde am vazut cv-urile+studiile pe care le au acesti noi moralisti romani.
M-am infiorat!
Inainte de 1989 majoritatea parlamentarilor abia apucase sa faca liceul. Dupa 1989 aceeasi majoritate a devenit specialista in drept. Parlamentarii post-decembristi sunt, in marea lor majoritate, juristi si, cu asa studii, nici nu ma mai mira ca avem asa legi confuze, difuze si obtuze. Inclusiv ditamai Constitutia este o carpa de sters pe jos. Interpretabila in toata sensurile, facuta parca special pentru a sustine niste interese care sunt cum vreti voi numai decente si in spirijinul poporului nu sunt.
Acesti oameni sunt descalificati moral, compromisi definitiv de propria lor nimicnicie si incompetenta; perpetuate pana jos de tot in societate. Sa fie acesti pseuso-juristi, pseudo-intelectuali si fatarnici moralisti tot ceea ce societatea romaneasca a putut da in 17 ani de pubertate democratica?
Eu zic ca da!
Sa fie oare vorba numai despre 322 vs. 1 sau vorbim aici despre cateva milioane vs. cateva milioane. Se vorbeste din 2004 incoace de doua Romanii. Eu cred ca este vorba de mult mai multe; este vorba de
o Romanie a romanilor cu ochii inlacrimati ca nu au nimic de oferit celor dragi
o Romanie a romanilor care te scuipa pe strada daca-i deranjezi in timp ce ei circula pe contrasens
o Romanie a romanilor care-ti saruta mana (e real!) daca le dai ceva pe gratis
o Romanie a romanilor de la sate care isi petrec batranetile desprinsi parca din basmele secolului XVIII
o Romanie a romanilor care ar renunta la orice pentru cateva zeci de lei in plus la salariu/pensie
s.a.m.d.
Elita noastra sociala este pasiva si complet inactiva din varii motive, cu toate ca a avut un bun start in anii 90-92. A obosit cam devreme. Iar elitele politice actuale sunt cadrele comuniste din esaloanele 2-5. De peste 17 ani vorbim despre aceeasi elita. Ceea ce este mai crancen acum urmeaza: elita noua, regenerativa, aceea ce ar trebui sa ia locul elitei vechi, nu este mai presus cu nimic fata de aceasta din urma.
Ion Iliescu este printre putinii care a ramas la putere dupa 1989, venind direct din prima linie a Partidului Comunist. Ceilalti s-au pierdut pe drum in anii 90.
El este esantionul 1 al sistemului comunist.
Ca si Dej si Ceausescu el, Ion Iliescu, a fost un om al epocii care i-a purtat si numele: epoca Ion Iliescu, inceputa cu mult inainte de 1989 cand dumnealui era pe lista continuatorilor politicii ceausiste. Si a reusit.
A continuat, sub umbrela pluralismului cu bata, a democratiei de mahala, a economiei condusa doar de o mana de oameni etc., epoca Ceausescu.
In 19 mai sper ca aceasta epoca, chiar daca este atat de tarziu, sa dispara!
sa dispara pentru a ne putea focusa pe evolutie
sa dispara sa putem deveni decenti
toti politicienii de acum si de atunci
toate Romaniile si toate elitele sale
toate lucrurile si evenimentele de dupa 1989 sunt produsul epocii Iliescu – continuatoarea “de drept” a regimului Ceausescu
Nu voi vota cu Iliescu pe 19 mai. Epoca sa s-a incheiat.
S-a terminat show-ul, domnule Iliescu!