Nimic nu s-a schimbat

Wednesday May 23rd 2007, 11:25 pm
Filed under: none

Ziua (ziarul) mi-a adaugat un nou titlu in sirul pe care il detin deja cu mindrie. Acum sint “cunoscut activist politic pro-Basescu”. Ca sa vezi… acum aproape fix 17 ani unul simpatic si zimbitor ma facea “golan intelectual”.

Comments Off


Mi s-a ridicat suspendarea

Sunday May 20th 2007, 10:35 pm
Filed under: none

Cu 75% mi s-a ridicat suspendarea. Restul e demisie.

Comments Off


Despre mine

Thursday May 10th 2007, 10:50 pm
Filed under: none

cetatean_suspendat_800x600.jpgCacofonie inevitabila

Thursday May 10th 2007, 12:58 am
Filed under: none

Nu Pagadi + Rammstein = Capitalism + comunism
Cacofonica asociere dintre celebrul produs capitalist si celebrul produs comunist/sovietic. Lingvistic. In rest este destul de reprezentativ, sugestiv si conceptual.All Humans Will Be Sisters

Thursday May 03rd 2007, 9:01 pm
Filed under: none

holy-damn-it-9.jpg

holy damn it
Despre necesitatea unor raspunsuri radicale.
50.000 de afise impotriva summitului G8

Bucuresti 11 - 25 mai 2007
Desant, Bd. Ion Mihalache nr. 123

Deschiderea: 11 mai 2007, 19.00

+ Dezbatere publica moderata de Razvan Ion (editor Pavilion) la care vor participa: Dan Perjovschi (artist/jurnalist), Vasile Ernu (scriitor/editorialist), Eugen Radescu (teoretician/curator), Alexandru Balasescu (antropolog), Cristian Crisbasan (scriitor/jurnalist), Adriana Zaharia (regizor), Andreea Grecu (economist).

+ Lansarea revistei PAVILION no. 11 “What Was Socialism, and What Comes Next”.

——
Proiectul artistic HOLY DAMN IT trebuie vazut ca o interventie artistica in procesul debaterii politice asupra alternativelor sociale in cadrul miscarii internationale de protest si rezistenta impotriva summitului G8 ce va avea loc la Heiligendamm, linga Rostock, in 2007.

Zece artisti si grupuri artistice de pe patru continente au creat, fiecare, cite un poster:

bankleer (Germania)
open circle (India)
Mansour Ciss/Laboratoire Déberlinisation (Senegal)
Markus Dorfmüller (Germania)
Petra Gerschner (Germania)
Marina Grzinic (Slovenia)
Ibrahim Mozain/Artists Without Walls (Israel/Palestina)
Oliver Ressler (Austria)
Walter Seidl (Austria)
Allan Sekula (SUA)

Contributiile artistice tin de conditiile hegemonice si subiectele actuale legate de miscarile sociale indreptate impotriva globalizarii capitaliste: privatizare, exploatarea resurselor si a fiintelor umane, razboi, tortura, reintarirea mobilizarilor militare intr-o permanenta stare de exceptie, violenta ce insoteste discriminarea sexuala, modelele patriarhale si rasiste de dominatie. Mai mult, proiectul discuta imaginea globala a (re)productiei in capitalism si cu dezvoltarea ideilor despre o cultura si o societate orientate catre emancipare si solidaritate.

Fiecare afis realizat de cei zece artisti este tiparit in 5000 de exemplare in format A2, distribuite gratuit grupurilor care se mobilizeaza impotriva summitului.

HOLY DAMN IT poate fi abordat si ca un inceput al unui proiect pe termen lung care are ca scop schimbul de idei intre interventia si productia artistica, precum si intre diversele perspective asupra societatii actuale.

Afisele nu vor au restrictii de expunere ca spatiu. Pot fi expuse in orice spatiu public utilizat ca zona de actiune si reflectie.

Incepind cu mijlocul lunii aprilie 2007, afisele vor fi prezentate in mai multe orase, in majoritate in institutii de cultura care opereaza la granita dintre arta si politica. De asemenea ele sint disponibile prin comanda pentru distributie de masa.

Proiectul este prezentat in Berlin, Graz, Ljubljana, Berna, Zurich, Kiel, Hamburg, Rostock, Dusseldorf, Munchen, Viena, Bucuresti, Belgrade, Karlsruhe, Zagreb, Maribor, Koln.

200 de exemplare ale afiselor sint realizate in editie limitata, semnate de artisti in original si vor fi vindute. Sumele obtinute astfel vor fi donate victimelor arbitrare ale politiei din timpul manifestatiilor anti-summit.

——
Multumim pentru suport: Neue Gesellschaft für Bildende Kunst (NGBK) Berlin, Stiftung do, InSight e.V., Stiftung Umverteilen, Forum Stadtpark Graz, medico international, feld für kunst/ Hamburg, fluc/Vienna.

——
Proiectul din Bucuresti este finantat de PAVILION si PERSONA.
Parteneri media: Feeder.ro si Alternativ.ro
——
Project manager: Andreea Manolache

——
Pentru detalii si imagini ale afiselor: www.holy-damn-it.org
For English version: www.holy-damn-it.org

——
PAVILION no. 11 can be downloaded for free at/poate fi downloadata gratuit la: www.pavilionmagazine.org


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.