Nemernicia lipsita de memorie

Monday August 27th 2007, 5:19 am
Filed under: none

image006.jpg

In mai-iunie 1990 am fost in Piata Universitatii. Da, eram un golan nenorocit, un student nemernic, un spargator de liniste neo-comunista. Pentru toate astea am platit si eu si ceilalti. Am fost batuti, scuipati, injurati.
Astazi Ion Iliescu, a trimis pe toate canalele media o scrisoare in care se apara de acuzatiile aduse de procurori pentru ce s-a intimplat in 13 iunie 1990, numindu-ne teroristi. Am citit pina la capat mut de uimire.
Atita lipsa de bun simt, atita nemernicie, atita mizerie umana nu am mai vazut. La aproape 80 de ani acest om – omul lui Ceausescu – care a distrus toate sperantele de dupa ‘90 (sigur, complici fiind toti idiotii care strigau: “noi muncim, noi nu gindim” si “nu ne vindem tara”) depaseste orice imaginatie.
Minciunile sale sint fara limite. Atita furie mi-a produs aceasta mizerabila si execrabila scrisoare… Ma opresc aici, pentru ca istoria il va mentiona asa cum merita.
In filmul lui Stere Gulea puteti vedea toate momentele importante inclusiv cum Ion Iliescu multumeste minerilor pentru “gestul civic” de a ucide. Contrar lipsei acute de memorie a lui Ion Iliescu, imaginile marturisesc despre ingrozitoarele zile de atunci. Imaginea de mai sus ilustrind unul dintre momentele terifiante.
Cind ma gindesc ca unii inca il mai tin in brate…

Aici puteti viziona filmul lui Stere Gulea despre mineriada: http://video.google.com/videoplay?docid=-5867059448913691452Gravitatea daunatoare a excesului

Thursday August 23rd 2007, 11:23 pm
Filed under: none

parlamentari-in-exces.jpg

Asta am primit pe email, de la bunul meu prieten Catalin Avramescu. Cred ca este corect si absolut necesar.Biciclete reprezentationale

Wednesday August 22nd 2007, 9:58 pm
Filed under: none

img_6356.jpg

De citiva ani grupuri de oameni civilizati, doritori de sanatate si cu simt ecologic preseaza autoritatile locale sa realizeze piste de biciclete in Bucuresti. Care cica ar fi o capitala europeana. La asta cu europeana mereu pufnesc in ris pentru ca: sintem pe ultimul loc in Europa la consumul de sapun, sintem pe primul loc la increderea in biserica, pentru ca sintem singura capitala unde risti un pumn in fata daca ai Matiz si nu te dai la o parte din fata unuia cu BMW, pentru ca la radio in fiecare zi prin prevedere legala se difuzeaza Tatal Nostru, pentru ca in acest minunat oras a te comporta civilizat, a conduce corect si a arunca resturile menajere in cosul de gunoi este un afront care nu ramine nepedepsit de catre manelistii tranzitiei. Apropo: astia sint circa 70% din populatie. Pentru conformitate: toate informatiile au fost luate din studii sociologice si sondaje de opinie.
Dar sa revin la biciclete. Ma plimb pe blogurile autohtone cam o data pe luna sa vad ce mai zice lumea. Zilele acestea am dat peste un post legat de pistele de biciclete nou infiintate in Bucuresti. Dupa ce am vazut imaginile acelea am ramas interzis. Am dat fuga pe malul Dimbovitei sa vad daca nu cumva oamenii cu pricina au facut o gluma in Photoshop. Trasarea loc a fost facuta in bataie de joc. Absolut terifiant: pur si simplu benzile trasate includ gropi, canale, copaci. Realmente depasesc orice imaginatie, oricit de bolnava ar fi ea.
Toate sondajele, studiile sociologice sint reprezentate perfect de aceste piste. Perfecte pentru spiritul romanesc.

P.S. Am subtilizat o imagine de pe blogul bukresh.blogspot.com pentru sa va face o idee despre ce vorbesc. Mai multe imagini gasiti aici: http://bukresh.blogspot.com/2007/08/vreti-piste-de-biciclete-spalati-va-cu.htmlUn Lenin parfumat cu putin sclipici

Saturday August 11th 2007, 6:39 am
Filed under: none

dsc02781.jpg

Din cind in cind vizitez Palatul Mogosoaia. Este un loc in care ador sa merg in timpul saptaminii, atunci cind manelistii, semidoctii, imbogatitii tranzitiei si grataragii lipsesc cu desavirsire. Ma rog, nu chiar cu desavirsire caci ma uit la ei peste lac, chiar daca nu vreau privelistea fiind schimbata radical de kitchul caselor demente, aruncate pe ici-colo de un arhitect bolnav. Multe s-au schimbat aici. Copii se joaca pe mormintele din parc, manelistii isi arunca trufas gunoaiele intr-un fel de marcare de teritoriu, clasa kitch isi aduc puradeii sa zburde liber peste florile din fata palatului. Au aparut si camere de supraveghere care cred ca nu merg ori sint urmarite de un gardian care fiind din aceleasi categorii i se pare normal ce se intimpla acolo.
Dupa cum spuneam multe s-au schimbat. Nimic in bine.
De fiecare data vizitez cele doua statui care se odihnesc in spatele gardului de caramida: dr. Petru Groza si V.I. Lenin. Ma amuza cum i-am aruncat undeva unde sa nu fie vazuti. Asa cum ne-am cumparat tricouri cu sclipici insa mirosim a transpiratie. Asa cum ne-am cumparat masini scumpe dar umblam in slapi.
Apropo: din ultimele cercetari a rezultat ca sintem pe ultimul loc la consumul de sapun si detergent in UE, insa sintem pe primele locuri la consumul de parfum. Nici nu vrea sa stiu cum este asta in practica.Stoica, BOR si politicianismul

Saturday August 04th 2007, 10:10 pm
Filed under: none

picture-4.jpg

Aseara am vazut in reluare emisiunea “DA sau NU” de la Realitatea. Mihai Tatulici fata in fata cu Cristian Tudor Popescu. Am strimbat din nas, dar am zis sa ma uit de dragul subiectului. Subiectul era “Slujitorii din umbra ai bisericii”. Am crezut ca o sa vad lamentarile obisnuite, ca nu o sa indrazneasca nici unul sa fie radical la adresa BOR, ca o sa fie critici moderate nu cumva sa deranjeze ceva. Ei, bine am avut o surpriza majora. Pe linga criticile acide si lucide aduse modului de comportament arogant si autosuficient al BOR, am avut parte si de o interventie in direct a apocalipsei cu sutana ce poarta numele de Constantin Stoica, purtator de cuvint al BOR. Stiam ca BOR este o institutie cu atitudine de serviciu secret, stiam ca transparenta este un cuvint fara valoare pentru ei, stiam ca sint manipulatori de mase, stiam multe altele. Insa am crezut ca macar o data in viata sa, acest Stoica nu va uita ca trebuie sa fie echilibrat ca orice comunicator de profesie. Minciunile sale, modul arogant si lipsit de politete il califica perfect pentru un politician fara scrupule. Limbajul sau demn de un purtator de cuvint al PCR era admirabil. De fapt, ar trebui sa nu ma mire caci acest individ a mai iesit in public luind pozitii de tip fascist. Trebuie sa vedeti emisiunea caci un asemenea personaj autist rar intilniti.
Ce ma mira este ca oamenii mai cred intr-o biserica cu o asemenea fata (purtatorul de cuvint este interfata oricarei institutii), ca inca mai suportam asemenea atitudini, ca sintem atit de lasi incit sa nu spunem stop acestor functionari publici care se cred asa de aproape de divinitate si sint in fapt departe de ea.
Emisiunea de aseara nu a facut decit sa imi confirme ca BOR nu va fi niciodata ceea ce ar trebui sa fie. Ca sintem farisei si ipocriti. Si ce este mai grav ca biserica tolereaza atitudini de genul aceleia pe care o are acest Stoica. Dar de fapt de ce nu ar tolera asta cind in sinul ei se afla mitropoliti securisti si preoti extremisti.
Poate ca Nietzsche avea dreptate vorbind despre preoti: “otravitori ai vietii si otraviti ei insisi”.
Mentionez pentru conformitate ca sint ortodox prin botez, si cred in divinitate. Mai putin in preoti de genul lui Stoica.

P.S. Emisunea o puteti vedea aici: http://www.realitatea.net/emisiune_305_DA-sau-NU.html# (click in dreapta pe emisiunea din 2008-08-02)Naziste exercitii de imagine

Friday August 03rd 2007, 1:13 am
Filed under: none

04112712.jpg

Patriarhul a trecut in nefiinta. Dumnezeu sa il odihneasca pe cel adormit intru’ Domnu’.
La ceremonia inmormintarii am vazut mai multe exercitii de imagine decit in toti acesti ani.
Dar am vazut ceva mult mai infricosator. In primul rind cu steaguri si insemne statea miscarea “Noua Dreapta”.
“Noua dreapta”, cei care afiseaza insemne neofasciste, cei care au batut zdravan cu un an in urma homosexualii, cei care au supus oprobiului public femeile care au savirsit avort, cei care au pus in mina copiilor de citiva afise de neinteles pentru ei si marcindu-i iremediabil (”Eu nu sint victima avortului”), cei care aduc osanale legionarilor si faptelor lor, cei care numesc aderarea la Uniunea Europeana “anexarea Romaniei de catre aceasta structura suprastatala artificiala”(citat de pe siteul miscarii), cei care indeamna la violenta impotriva minoritatilor de orice fel, cei care au modificat steagul UE punind secera si ciocanul in centru stelelor, cei care militeaza impotriva aderarii Turciei la UE din considerente religioase, cei care marsaluiesc in stil nazist imbracati in uniforme…
Intr-o societate normala ar fi fost scosi in afara legii. La noi sint in primele rinduri din teama politicienilor de a reactiona. Sigur, nu ma mira, dat fiind simpatia multor inalte fete bisericesti pentru miscarea legionara, in tineretea lor.
Ma ingrozesc, ma cutremur…
Tot in zilele acestea am vazut puterea de stat in stat a bisericii, inchistarea si secretomania ei, lipsa de transparenta. Nici macar membrii sinodului care vor vota noul patriarh nu au dorit sa il dezvaluie. Normal, cred eu, cind dintre mirenii membri fac parte politicieni detestati de popor.
La cit fariseism am vazut in aceste zile ne trebuie ani de spovedanie sa ne spalam pacatele.
Dumnezeu sa ii ierte pentru tot ce fac!

P.S. Cel mai interesant comentariu de azi din toata presa este cel al lui Dan Tapalaga http://www.hotnews.ro/articol_80251-Ipocrizii-la-catafalcul-Patriarhului.htm
P.S.1 Lobotomia salveaza Romania.

Comments Off

 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.