funduri fara forme. forme fara fonduri. fonduri si funduri
traim astazi o adevarata drama nationala: am fost deconspirati.
Eminescu este un necunoscut pentru toti cei ce au fericirea si norocul de a se fi nascut dincolo de granitele Romaniei.
potrivit unui studiu nici dracu’ nu il cunoaste pe poetul nostru “nepereche” dincolo de granitele Romaniei
asta da lovitura de imagine dupa ce ani de-a randul Eminescu ne-a fost vandut ca poet universal, recunoscut si cunoscut in intreaga Cale Lactee.
urmeaza George Enescu
Sadoveanu
Stefan Cel Mare
Mihai Viteaza
Sergiu Nicolaescu
si alte papusi de paie inventate…
copii sunt obligati sa invete opera eminesciana din gimnaziala pana la sfarsitul liceului…
(redau un citat dintr-un eseu despre Eminescu scris de un elev din ciclul gimnazial unde se vede cat de spalati pe creier sunt bietii copii: Mihai Eminescu este în literatura românã poetul nepereche a cãrui operã învinge timpul, dupã cum afirmã George Cãlinescu. El este cel mai mare poet national, care exprimã cel mai bine si cel mai complet spiritualitatea româneascã.
Eminescu a fost o personalitate coplesitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligentã, memorie, curiozitate intelectualã, culturã de nivel european si farmecul limbajului. Scrisul era viata lui: omul cel mai silitor, vesnic citind, meditand, scriind… poet in toata puterea cuvântului, dupa cum afirmã Titu Maiorescu.
Primul, care a intuit marele efect modelator al creatiei eminesciene a fost Titu Maiorescu: Eminescu a fãcut cã toatã poezia acestui secol sã evolueze sub auspiciile geniului sãu, iar forma înfãptuitã de el a limbii naþionale sã devinã punctul de plecare pentru întreagã dezvoltare ulterioarã a vesmântului si cugetãrii românesti.
Eminescu nu era un romantic contemplativ si abstras, pierdut într-o visare liricã, ci un om al timpului sãu, preocupat de destinul ºs de bunã existentã a poporului român, analizând cu simt critic societatea contemporanã, institutiile acestuia. El a fost un artist–cetãtean, gânditor si pedagog al neamului sãu.
Conceptia estetica a lui Eminescu este modelatã de poetica romanticã pasoptistã si de filozofia a geniului, care trãieste într-o societate mediocrã, incapabilã sã înteleagã si sã promoveze valorile…
si
dupa alte cateva astfel de pagini abracadabrante elevul incheie la fel de spectaculos:
George Cãlinescu afirmã ca fiind foarte român, Eminescu este un mare poet universal…“)
in schimb, in gimnaziu sau liceu, despre Blaga, Cioran, Eliade, Nichita, nu se spune aproape nicio fraza coerenta…
in loc de educatie sexuala facem educatie religioasa…si ne miram ca fetele raman insarcinate pe la 13 ani. dar cuvioase!
totul e cu curu’-n jos…
la nu stiu ce colegiu bucurestean a fost adus… Steven Segal sa vorbeasca elevilor despre consumul de droguri & stuff.
Steven Segal la liceu, vorbind!
Sorin Copilul de Aur la Opera!
Ministrul Educatiei ar trebui sa-l scoata din invatamant pe directorul liceului unde a fost adus acel actor de mana a saptea
iar Ministrul Culturii inainte de a demisiona chiar el sa-i ceara demisia directorului manelist al Operei Romane care a permis o asemenea huliganie si defaimare
dar de unde!
toata lumea este relaxata si nimeni nu vede nicio problema in toate acestea
si ce daca a venit un actor de filme ingrozitor de proaste, violente si cretine, prezentat de pitipoancele de la tv drept idol al adolescentilor romani sau ca la Opera Nationala un manelist semicretin isi filmeaza spurcaciunile cu acordul unui individ ce se considera a fi titrat/educat/stiutor.
nu astea sunt problemele.
problemele responsabililor sunt cu ce raman ei in analele istoriei acestei tari.
nefacand nimic concret cu viata lor construiesc mall-uri culturale sau fac reforme la reforme la reforme la reforme la reforme….