funduri fara forme. forme fara fonduri. fonduri si funduri

Thursday January 31st 2008, 10:51 am
Filed under: Uncategorized

traim astazi o adevarata drama nationala: am fost deconspirati.

Eminescu este un necunoscut pentru toti cei ce au fericirea si norocul de a se fi nascut dincolo de granitele Romaniei.
potrivit unui studiu nici dracu’ nu il cunoaste pe poetul nostru “nepereche” dincolo de granitele Romaniei
asta da lovitura de imagine dupa ce ani de-a randul Eminescu ne-a fost vandut ca poet universal, recunoscut si cunoscut in intreaga Cale Lactee.
urmeaza George Enescu
Sadoveanu
Stefan Cel Mare
Mihai Viteaza
Sergiu Nicolaescu
si alte papusi de paie inventate…

copii sunt obligati sa invete opera eminesciana din gimnaziala pana la sfarsitul liceului…
(redau un citat dintr-un eseu despre Eminescu scris de un elev din ciclul gimnazial unde se vede cat de spalati pe creier sunt bietii copii: Mihai Eminescu este în literatura românã poetul nepereche a cãrui operã învinge timpul, dupã cum afirmã George Cãlinescu. El este cel mai mare poet national, care exprimã cel mai bine si cel mai complet spiritualitatea româneascã.

Eminescu a fost o personalitate coplesitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligentã, memorie, curiozitate intelectualã, culturã de nivel european si farmecul limbajului. Scrisul era viata lui: omul cel mai silitor, vesnic citind, meditand, scriind… poet in toata puterea cuvântului, dupa cum afirmã Titu Maiorescu.

Primul, care a intuit marele efect modelator al creatiei eminesciene a fost Titu Maiorescu: Eminescu a fãcut cã toatã poezia acestui secol sã evolueze sub auspiciile geniului sãu, iar forma înfãptuitã de el a limbii naþionale sã devinã punctul de plecare pentru întreagã dezvoltare ulterioarã a vesmântului si cugetãrii românesti.

Eminescu nu era un romantic contemplativ si abstras, pierdut într-o visare liricã, ci un om al timpului sãu, preocupat de destinul ºs de bunã existentã a poporului român, analizând cu simt critic societatea contemporanã, institutiile acestuia. El a fost un artist–cetãtean, gânditor si pedagog al neamului sãu.

Conceptia estetica a lui Eminescu este modelatã de poetica romanticã pasoptistã si de filozofia a geniului, care trãieste într-o societate mediocrã, incapabilã sã înteleagã si sã promoveze valorile…
si

dupa alte cateva astfel de pagini abracadabrante elevul incheie la fel de spectaculos:
George Cãlinescu afirmã ca fiind foarte român, Eminescu este un mare poet universal…“)

in schimb, in gimnaziu sau liceu, despre Blaga, Cioran, Eliade, Nichita, nu se spune aproape nicio fraza coerenta…
in loc de educatie sexuala facem educatie religioasa…si ne miram ca fetele raman insarcinate pe la 13 ani. dar cuvioase!
totul e cu curu’-n jos…

la nu stiu ce colegiu bucurestean a fost adus… Steven Segal sa vorbeasca elevilor despre consumul de droguri & stuff.
Steven Segal la liceu, vorbind!
Sorin Copilul de Aur la Opera!

Ministrul Educatiei ar trebui sa-l scoata din invatamant pe directorul liceului unde a fost adus acel actor de mana a saptea
iar Ministrul Culturii inainte de a demisiona chiar el sa-i ceara demisia directorului manelist al Operei Romane care a permis o asemenea huliganie si defaimare

dar de unde!
toata lumea este relaxata si nimeni nu vede nicio problema in toate acestea
si ce daca a venit un actor de filme ingrozitor de proaste, violente si cretine, prezentat de pitipoancele de la tv drept idol al adolescentilor romani sau ca la Opera Nationala un manelist semicretin isi filmeaza spurcaciunile cu acordul unui individ ce se considera a fi titrat/educat/stiutor.
nu astea sunt problemele.

problemele responsabililor sunt cu ce raman ei in analele istoriei acestei tari.
nefacand nimic concret cu viata lor construiesc mall-uri culturale sau fac reforme la reforme la reforme la reforme la reforme….madama butterfly

Thursday January 24th 2008, 8:59 am
Filed under: Uncategorized

din ciclul ce vraji se mai fac pe la MNAC, azi prezint episodul 3. si cel mai amuzant:
http://www.gandul.info/arta/statul-a-dat-banii-muzeul-de-arta-contemporana-
expune-cu-furca.html?3940;2346942ce face politicianul roman cand nu face nimic…

Monday January 07th 2008, 2:53 pm
Filed under: Uncategorized

presa ultimelor zile (ale anului trecut si din noul an) vuieste de stiri emotionante si isterizante cum ca anul acesta va fi un an catastrofal, nemaipomenit, extraordinar si complet fantastic al vietii politice romanesti.
pe fundalul tuturor prezicelor astrologice despre cum va fi viata lui Mutu, Prigoana si Columbeanu in 2008 apar si prezicerile astronomic-astrologice despre politichia romaneasca
avem alegeri locale
alegeri generale,
un Summit NATO,
vreo doua-trei expuneri prezidentiale prin cladirea goala a Parlamentului
si
inca vreo cateva condamnari ale comunismului, post-comunismului si falsilor revolutionari de la 1821 incoace.
toate cu acelasi rezultat: pastrarea status-quo-ului indivizilor care-si permit indolenta de a se considera capabili de a conduce o tara.
scena politica este identica
actorii sunt aceeasi
scenaristii sunt si ei prezenti
echipele sunt formate
decorurile exista

publicul e pregatit sa priveasca, in stagiunea politica 2008, inca o piesa proastain ce conditii isi da demisia domnul Orban?

Friday January 04th 2008, 12:42 pm
Filed under: Uncategorized

citeam undeva ca in Japonia pentru intarzierea cu 3 minute a unui tren ministrul transporturilor si-a inaintat demisia.
pentru domnul Orban asta nu ar fi numai o dovada ca lumea a luat-o razna dar sigur ar considera gestul ministrului japonez ca fiind o prostie incomensurabila.
de peste 30 de ore sute de calatori dorm in aeroportul Otopeni pentru ca firmele de transport aerian ( low-cost, ce-i drept) nu decoleaza si nimeni nu stie care sunt motivele acestei situatii.
ieri a nins.
domnul Orban - acest Don Quijote al politicii romanesti - facea comitete pe la minister in timp ce jumatatea sudica a Romaniei era sub troiene.
dupa intarzieri de peste 300 de minute la trenuri
dupa inchiderea amaratei alea de autostrazi A2
dupa inchiderea catorva drumuri nationale
dupa sute de accidente rutiere cauzate de proasta stare a drumurilor

ministrul Orban nu-si da demisia
si dupa cum arata ieri la tv nici nu parea foarte afectat de proasta gestionare a situatiei create de …ninsoarea din ianuarie!
pentru ca onoarea, pentru acest individ, este un concept abstract


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.