Monday April 28th 2008, 1:08 pm
Filed under: Uncategorized
se pare ca unii “cetateni” pot candida la orice functie publica in timp ce alti CETATENI nu pot depune contestatii.
de unde rezulta ca unii sunt mai “cetateni” decat altii.
domnule Oprescu, smecheriile dumneavoastra sunt mistocarii iliesciene, obosite.
Thursday April 24th 2008, 7:27 am
Filed under: Uncategorized
Tara Romaneasca a fost intotdeauna la picioarele tatucilor si conducatorilor care au reusit sa impresioneze romanul strasnic prin forta sa paternala. Cu cat tatucul este mai prost, dobitoc si ingamfat cu atat este apreciat de subspecia romanului.
drama nationala Oprescu poarta, se pare, aceeasi pecete.
tot Bucurestiul este in delir, lumea alearga nenorocita pe strazi, batranele de la Apaca isi smulg perucile pentru ca domnul Oprescu nu poate candida. ceva de speriat.
sa fim seriosi!
nu are nicio sansa.
Bucurestiul nu-si uita istoria, domnule profesor.
bucurestenii stiu ca sunteti mana dreapta a celui care a ucis in piata Universitatii in ‘90 si, niciodata, capitala nu va ajunge pe mana lui Iliescu.
dupa 16 ani petrecuti in interiorul FSN-FDSN-PDSR-PSDR-PSD imi vine foarte greu sa cred ca totul s-a terminat.
cel mai probabil mistocarul va ajunge inapoi la cloaca lui de comunisti.
monumentul de moralitate ar trebui totusi sa nu mai depuna contestatia la Tribunal.
sunt momente, domnule Oprescu, cand tacerea este absolut minunata….
sper, in caz ca va candida si va castiga, sa nu faca din Bucuresti ce a facut din doctoratul sau!
sa-l falsifice.
Friday April 18th 2008, 10:32 am
Filed under: Uncategorized
Votul uninominal a devenit principala atractie a societatii politice (si romanesti, din cand in cand) din stagiunea 2007-2008. In doua tururi, in trei tururi, in colegii uninominale, la judete, la Consilii, la Prefectura, disputat, criticat, rumegat, aruncat, dat de pamant, trimis la Curtea Constitutionala - proiectul legii votului uninominal s-a transformat intr-o paranghelie specific romaneasca.
Votul uninominal este si motivarea, principala cauza, principalul argument, asumtie pentru care anul acesta vom trai un adevarat paradox: vom avea alegeri anticipate, la termen.
Vorbesc despre alegerile generale pentru ca cele locale, slava Domnului, au fost stabilite. in conditiile in care Tariceanu nu face ceea ce stie sa faca cel mai bine - sa se razgandeasca, acestea ar trebui sa aiba loc in 1 iunie, primul tur si 14 iunie, turul al doilea. Anul curent. Aici apele sunt relativ clare. Baronii, strigoii, semidoctii, primareii si primaritele, tantiile si nenii din administratia locala, se vede clar, au inceput pomenile electorale, semn ca nu e nimic in neregula cu aceste alegeri. Totul este bine si clar asezat la locul sau. Fiecare cetatean din administratia locala isi cunoaste sensul, locul si pozitia in ierarhia comunala si/sau oraseneasca. Tot ceea ce trebuie ei sa mai faca este sa dea drumul la pomeni. si acestea au inceput. E agitatie mare in provincie. Pentru majoritatea partidelor miza alegerilor locale e mult mai mare decat ce se intampla la alegerile generale. Partidele sunt interesate in pastrarea status-quo-ului local. Interesele comunitatii locale sunt primordiale. Asta in teorie. in practica, interesele economice sunt mai usor de realizat intr-un orasel provincial unde nu te stie nimeni. Judecand dupa cozile la alimentele gratuite oferite de zoon-politikon-ii de provincie este clar ca localele vor fi la termen.
Despre alegerile parlamentare, generale, importante, definitorii, nimeni nu sufla o vorba. Apele nu au fost inca aranjate. Partidele fac intruniri de taina, liderii politici se intalnesc, se aprind, se racesc, conluzioneaza, hotarasc, decid, analizeaza …nimic concret. Politica romaneasca se face adesea intre aducerea notei de plata si lasarea bacsisului.
Alegerile generale, la termen, ar trebui sa aiba loc in luna noiembrie. Pana atunci asistam la circul populist-politicianist oferit zi de zi de protagonistii politichiei romanesti. in fiecare luni dimineata, PSD face anticipate pe baza initierilor de consultari cu celelalte partide (initieri incepute in 2004). Ca partid de opozitie ce se vrea a fi, PSD ar trebui sa inceapa consultarile cu poporul roman pentru pensionarea anticipata a unor personaje din interiorul sau, greu digerabile de catre istoria noastra plapanda. PDL - Partid Liberal Democrat Popular Socialist Verde Conservator sta in banca lui asteptand ordinele de sus. PRM este o cantitate neglijabila in tot acest spectacol sumbru iar despre UDMR si PC nu mai e nimic de spus. Pe marginea scenei stau sa intre in Parlament alte formatiuni politice (de care chiar nu avem nevoie). Cu astfel de partide - fara doctrine, fara personaje credibile, fara esenta, imi este foarte greu sa cred ca vorbim de evolutie pe scena politica romaneasca.
E o diferenta uriasa intre ce ar trebui sa fie alegerile - fie ele locale sau generale, si ce sunt ele in realitate.
in esenta, la alegeri, cetatenii patriei isi mandateaza ispravnicii care sa le reprezinte, prin prisma autoritatii votului lor, interesele si pentru care ei trebuie sa ia decizii. Practic, alesul reprezinta vointa si dorinta celui care l-a ales. Da’ de unde. Uneori, pare ca e invers. Alegatorul devine responsabil in fata alesului. Zi de zi alesii apar la televizor pe post de izvoare de moralitate si buna practica morala. Erijati in aparatori ai “romanismului”, aprigi proteguitori ai paideumei romanesti, datatorii de pensii mari si buna stare, televizatii spera ca poporul se va sensibiliza la elucubratiile lor insolente si le va da votul. Acesta este, in esenta, prapurul lor: votul. si pentru acest nenorocit de vot oamenii astia sunt capabili de orice. si daca ar fi sa invinuiesc pe cineva de situatia noastra actuala - cel putin din punct de vedere politic - acela este poporul roman. Noi suntem, in fapt, responsabili de cei pe care-i avem. Noi i-am ales. Ei sunt produsul nostru. Politicenii nostri nu sunt martieni, nu i-a trimis nimeni aici..Nu sunt nici mai buni, nici mai rai ca noi - suntem identici. si, in loc sa ne zburlim si sa ne suparam mereu pe ei, in loc sa-i acuzam sau sa-i denigram eu propun altceva: sa-i schimbam. Ma ingrozeste insa generatia tanara de politicieni. Noile animale sociale (pentru rautaciosi este traducerea nefericita a lui zoon politikon) sunt mai predispuse la involutie decat rudele lor mai varstnice.
Nu stiu acum cu ce i-am putea schimba. Dar pot sa visez. I-as schimba cu un print german. I-as schimba cu o regina olandeza, I-as da pe toti la schimb cu un politician suedez. Din pacate, ca orice vis si acesta este irealizabil.
Thursday April 17th 2008, 10:12 am
Filed under: Uncategorized
daca te numesti Partidul Cadrelor si detii o haita de pupincuristi care sunt oricand gata sa sara la gatul dusmanilor PC, atunci raspunsul este pozitiv. da. se poate ca un partid cu nici 2% incredere sa conduca fraiele unei democratii penibile.
Partidul Conservator a semnat zilele trecute un acord prenuptial cu fratele sau in ideologie, Partidul Social-Democrat, victima a lui Ion Iliescu. Contractul semnat de Trustul Voiculescu si Mircea Geoana specifica ca niciun partid semnatar nu intra la guvernare singur. Adica, in caz ca PSD castiga alegerile (PC nu le poate castiga niciodata) partenerii comunisti sunt automat bagati si ei la guvernare.
Insa pe Psd-isti nu-i intereseaza defel oamenii din PC.
Psd-istii sunt interesati de lingaii si pupincuristii de la Antene.
Automatele acelea care zbiara seara de seara dupa cum le dicteaza cei care le-au bagat bancnotele.
Cu cele mai multe dintre pozitiile Presedintelui nu sunt de acord, insa cu afirmatia domniei sale cum ca antenistii sunt niste tonomate, sunt perfect de acord.
PS: chiar si pentru domniile voastre, domnilor Stan si, bineinteles, Gadea, Traian Basescu este P.R.E.S.E.D.I.N.T.E.
Thursday April 10th 2008, 8:51 am
Filed under: Uncategorized
acum ca Summitul NATO/ANTI-NATO s-a incheiat, a trecut si s-a racit, vreau sa va vorbesc despre Militianul roman si locul sau epistemologic, gnoseologic si mioritic. Militianul roman nu a evoluat deloc din 1989 incoace si cel mai bine am vazut asta la Summitul Nato (eveniment cu ocazia caruia autoritatile romane s-au facut de un rahat incomensurabil, aratandu-le si strainilor, dupa ce 18 ani ne-au aratat si noua, cat de prost functioneaza) cand pusti/pustoaice, baieti/fete, anarhisti/pacifisti au fost luati pe sus, pe jos, au fost maltratati, incatusati, jigniti de acesti specimeni de pitecantropi involuati, Militienii. Si, ca lucrurile sa fie si mai urate, la Summit am avut parte si de o alta specie inrudita cu militianul comun: Militianul de Provincie.
Pentru apararea Tufei de America militistul roman de provincie (si spre a dispretui cetateanul din banii caruia “politia nu traieste” - cum imi explica un politist-militist) au fost dislocati in satucul european Bucuresti peste nu stiu cate mii de militieni de provincie pe care-i recunosteai foarte usor dupa accent, sau dupa cum nu stiau nicio strada sau zona din Bucuresti, erau extrem de nesimtiti si erau plini plini de zel (cred ca bucurestenii nu au mai incasat atatea amenzi de ani de zile asa cum s-a intamplat acum, numai eu am luat vreo doua si cateva admonestari).
Militienii, functionand pe sistemul “daca am incalcat vreo lege, acea lege trebuie schimbata”, si-au aratat muschii cu pietonii ce vroiau sa traverseze strada. La Summit, Militianul a avut “puterea”, el era Seful intersectiilor, stapanul trecerilor de pietoni, monarhul culoarelor unice. Cand a vazut ca are puterea, militistul s-a razbunat. Pe cei pe care ii avea la indemana. Pe pietoni (sofer nu aveai cum sa fii in acele zile).
Militistul roman a realizat acum ce viata infecta are. Si s-a razbunat. Am vazut cetateni romani/straini care nu erau lasati sa treaca strada pentru ca unui tampit de militian nu-i placea aspectul fizic al respectivului. Am vazut militieni care au incalcat orice norma de drept, orice lege in cazul acelor copii arestati ca “banuiti” anarhisti ce ar fi putut atenta la bunastarea Nato-ului. (Creierul microscopic al milististului roman, al judecatorilor romani si ai ministrilor de resort cred ca norma juridica spune ca orice cetatean este per se vinovat, urmand ca acesta sa-si dovedeasca nevinovatia. si nu invers. el sa fie nevinovat urmand ca militienii si restul aparatului sa-l dovedeasca vinovat).
Dincolo de mizerabilul comportament al acestor capcauni, dincolo de marsavia indecentei de a organiza un eveniment de amploarea Nato in tara asta si cu oamenii astia, primul pe lista care ar trebui sa-si de-a demisia este ministrul David, care de cativa ani ne deranjeaza cu incompetenta lui.
Summitul Nato a fost un fiasco. Pentru Bucuresti si pentru Romania. Pentru organizatori, pentru participanti, pentru anarhisti, pentru pacifisti, pentru creatorul de genti, pentru presa romaneasca, pentru pietonul roman, pentru militistul indecent, pentru creatoarea de bulendre, pentru toti, acest experiment a fost nereusit.
ps: in video apar si niste politisti comunitari. ca si cainii comunitari nimeni nu stie ce cauta acestia pe strazi.
Despre Razvan Ion
Razvan Ion este teoretician, activist politic, co-editor al revistei Pavilion si co-director Bucharest Biennale (Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti). A tinut cursuri si prelegeri la University of California-Berkeley, Headlands Center for the Arts-California, O3one- Belgrade, Facultatea de Stiinte Politice-Cluj, Facultatea de Arte-Timisoara, etc. A expus ca artist in spatii importante din Europa, SUA si Asia. A publicat in mai multe reviste si ziare, a realizat emisiuni de televiziune. A studiat management cultural in New York si San Francisco. Este membru al EAPC (European Association of Political Consultants).
COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.