arat bine neangajat

Thursday November 20th 2008, 9:18 pm
Filed under: none

image-2008-10-21-4899163-0-perioada-favorabila-depresiei.jpg

Chiar daca nu mai au slujbe si criza isi face simtita prezenta, tot bine se imbraca, tot bine arata. Si nu vind ghiuluri de aur sau casete cu manele/house ci… mere. How sweet…vot alb, nu in alb

Friday November 14th 2008, 6:02 am
Filed under: none

vote.jpg

Astazi am decis sa votez “alb”. Ce este votul alb, mai jos.

Votul alb sau votul de protest reprezinta, in orice sistem democratic, dreptul cetatenilor de a-si manifesta nemultumirea sau nehotararea in cadrul proceselor electorale cum sunt alegerile sau referendumurile.

Acest tip de vot este consecinta directa a esecului sistemului politic de a recastiga increderea electoratului si exprima dezamagirea si nehotararea cetatenilor chemati la vot. Votul alb are, insa, o calitate singulara. Le permite cetatenilor sa isi exercite dreptul la vot si sa participe la procesul central al oricarei democratii: alegerile, momentul cheie in care alegatorii isi desemneaza alesii.

Supranumit si “absenteism civic” de organizatiile din Franta, unde Adunarea Generala a aprobat, in 2003, proiectul de lege 1459 (2002-2003) pentru recunoasterea votului alb, acest tip de vot constituie un instrument esential pentru imbunatatirea platformelor politice si a programelor de guvernare.

Putin cunoscut in Romania, votul alb reprezinta un subiect important de dezbatere in democratiile din intreaga lume si o realitate pentru tari dezvoltate ca Franta, Belgia si Suedia.

La nivel european exista o serie impresionanta de grupuri si organizatii care militeaza cu succes pentru introducerea votului alb ca vot valid in scrutinele electorale.

Un astfel de exemplu este “Citoyens europeens pour le vote blanc” (www.cevb.org) din care fac parte tari ca Danemarca, Spania, Bulgaria, Irlanda, Marea Britanie unde exista proiecte legislative si miscari cetatenesti importante pe aceasta tema. Mai multe informatii pot fi accesate si de pe urmatoarele adrese: www.vote-blanc.org, www.ProtestVoteParty.org.

Votul alb constituie si un mijloc dinamic si modern de a creste nivelul de participare civica si de reducere a fenomenului de alienare in randul segmentului de varsta 18-25 ani, caracterizat de cele mai multe ori prin absenteism, nehotarare, dezinteres.

Personal, voi vota alb. Daca aveti dubii si credeti ca e posibil ca un vot alb sa fie stampilat si utilizat ulterior puneti de doua ori stampila si va fi anulat.Obama cu respect

Wednesday November 05th 2008, 11:45 pm
Filed under: none

Ieri nu am putut posta. Am fost inmarmurit. Ce frumos, ce minunat, ce presedinte tinar, aratos, cu un discurs genial. Oare noi vom putea sa avem politiceni ca el?
Ce mult a trecut de la “I have a dream…” pina la “Yes, we can”. Dar s-a intimplat. Ascultati “victory speech”.
Respectele mele President Barack Obama.

Update: Am studiat cu mare atentie tot parcursul electoral al lui Obama, muzica folosita, discursurile, prima conferinta de presa ca president-elect. Pentru prima data (nu am fost niciodata prietenul s.u.a.) imi spun ca noi nu vom avea nicodata un presedinte comparabil cu cel american. Sigur, as vrea o si presedinta ca cea Finlandei, dar nu se poate nici asta. Nu pentru ca nu exista, pentru ca nu vrem. El vorbeste pe ritm de Fugees, ai nostri pe ritm de Mircea Rusu. Obama vorbeste despre ideologie si vis, ai nostri despre ciubuc si spaga. Noi vrem manele si ii urim pe cei care asculta opera. Sint prea culti pentru audiurile noastre albe. Never… ce trist…


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.