Caltabosul ca marca europeana

Sunday October 14th 2007, 5:28 am
Filed under: none

carnati.jpg

Zilele trecute am citit ca unica marca romaneasca inregistrata in Europa sint cirnatii de Plescoi. Minunat aliment, ce-i drept, neindicat de medicul meu pe motiv de colesterol. Dupa alte citeva zile citesc ca un ministru a luat spaga niste cirnati si ceva tuica. Unii zic ca erau caltabosi. Altii ca era palinca. De altfel, toate sint inrudite si cu veche traditie in drumurile spre birourile potentatilor.
In toate ziarele europene intimplarea spagii cu pricina a beneficiat de o larga expunere. Mi s-a parut simpatic ca intr-o publicatie britanica se explica exact ce este tuica si ce este caltabosul. Asa au aflat despre traditiile romanesti foarte multi europeni.
Asta in timp ce italienii se plingeau ca 75% dintre infractori sint romani, spaniolii ca nu mai pot convietui cu romanii pe motiv de manele si lipsa de maniere, britanicii ca cersetorii s-au inmultit si vorbesc romaneste, germanii ca le lipsesc portofelele dupa ce in metrou urcasera citiva compatrioti de-ai nostri sau ca le stringem de git presedintele.
Nimic nu este mai simpatic decit sa constati ca Romania este pomenita in fiecare zi, ca oamenii maninca sanatos si ca ministrii nostri au gusturi autohtone.
Un amic suedez ma intreba daca e adevarat ce se spune despre ministrul nostru, vasnic liberal, supraponderal si usor alcoolic. I-am raspuns, mindru de natia mea, ca e perfect normal si ca nu l-as fi vazut pe domnul ministru luind spaga brinza frantuzeasca cu mucegai. Noi nu incurajam marcile altora.

P.S.
Pe unul dintre peretii liftului batrin si lenes din blocul meu a aparut un mesaj: “Va multumim ca nu fumati in acest loc”. Afisul a suscitat multe pasiuni si, dupa cum arata, a fost supus la repetate agresiuni.
Eu am adaugat de mina: “…ca nu intrati mirosind a transpiratie, ca nu scuipati seminte pe podea, ca nu indesati hirtii in suportul becului, ca nu furati becul, ca nu blocati butoanele, ca nu spargeti oglinda”.
O alta mina cu un scris mai simpatic decit al meu a scris si mai mare: “Va multumim ca nu sinteti romani”.
Eu de ce nu m-am gindit la asta si m-am chinuit sa scriu atit de mult?!


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.