A muri in Irak, fara pantaloni indecenti

Thursday November 01st 2007, 2:36 am
Filed under: none

sexysaggerboigirl.jpg

M-am intors zilele acestea de la Stockholm. Calatorind des ar trebui sa nu ma impresioneze prea multe, sa admir distant si relaxat orice urbe. Stockholm insa, are acel ceva special pentru mine. Asa cum are Amsterdam sau Berlin, unicele orase de care imi este dor permanent.
Intotdeauna la intoarcere am un sentiment de frustrare ca Bucurestiul nu va fi niciodata atit de frumos si cu oameni atit de politicosi, relaxati si draguti.
Plimbindu-ma relaxat pe strazile orasului (acolo sint foarte calm, insa cum ajung in Bucuresti sint un pachet de nervi) am remarcat ce simpatici sint suedezii, ce inspirat se imbraca, ce imaginativi sint.
Copii, adolescenti si tineri deopotriva, sint indragostiti de moda patalonilor “sagger, skinny-legged, dropped-crotch”. Nu as traduce expresia, fiind mai simplu sa va uitati la imagine.
Am vazut moda asta usor diferita (pantalonii nu sint strimti, ci largi, dar tot cazuti) si in SUA. De altfel am vazut asta in multe tari (mai putin la noi, unde e mai la moda ghiulul si ochelarii de soare pe care scrie mare cit sa se vada de pe trotuarul de vis-a-vis: Versace).
In SUA nu o sa ii mai vedeti pentru ca a fost instituita o lege prin care e declarat imoral acest trend. Americanii au rezolvat totul, mai aveau de rezolvat pantalonii pustilor. Nu ii lasa sa bea o bere pina la 21 ani, nu ii lasa sa poarte ce doresc, insa ii trimit sa moara in Irak la 18 ani. Perfect logic.
In Suedia am vazut purtind pantalonii aceia baieti de la 10 la 25 ani. Nimeni nu are nimic de obiectat, toata lumea e relaxata.
Asta m-a facut sa imi amintesc ce mult ii imitam pe americani si ce putin am invatat de la suedezi. Desi de la suedezi ai mai multe de invatat.

UPDATE
Nu este scriitorul meu preferat, nu este nici macar cel mai modern ginditor al nostru, insa trebuie sa recunosc ca astazi Mircea Cartarescu a pus in fraza foarte frumos:
“Problema imaginii noastre in lume nu sunt nici tiganii, nici cativa scelerati care fura, ucid si violeaza, nici sovinismul italienilor sau al englezilor. E falimentul nostru moral, e lipsa cinstei si a corectitudinii din obisnuintele noastre de fiecare zi. Decaderea noastra ca popor, vizibila in sfera politica in interior si-n imaginea noastra mai rea ca oricand in afara, este produsul absentei franelor morale la un numar coplesitor de romani, victime ale unei lipse cronice de educatie.”
Intregul text din Evenimentul Zilei aici: http://www.evz.ro/article.php?artid=329067

UPDATE
calvinwind.jpg

Asa arata vitrina Calvin Klein. :)


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.