Cumpara, cumpara si iar cumpara

Saturday December 22nd 2007, 3:16 am
Filed under: none

ap-82-3507-ultima-coada-zahar.jpg

Intotdeauna sarbatorile de iarna m-au deprimat. In timpul comunistilor, adolescent fiind, trebuia sa stau la coada trimis de bunici si parinti sa pot pune mina pe ceva ness, portocale sau orice aduceau la alimentara pe post de delicatesa.
In vremea capitalismului ma deprima cind ii vad pe toti omorindu-se sa cumpere cit mai mult (chiar am vazut un nene care in prag de Craciun el cumpara cauciucuri – de parca atunci avea nevoie de ele). Cind ma uit la imaginile cu cozile ceausiste si la cele din supermarketuri ma ingrozesc ca nu am putut sa scapam macar de dorul cozilor.
Dupa o perioada de lipsuri crincene marketingul postdecembrist a facut ravagii. Nu le reprosez ca au uzitat de dezechilibrele psihice ale romanilor si le-au indus idea cum ca a avea cit mai multe e in spiritul sarbatorilor. In fond un popor inteligent ar fi primit marketing inteligent. Noi am primit ce am meritat (stiu, uii a spne ca si la americani e asa – asa si ne trebuie: sa ajungem ca ei daca suedezii nu ne plac).
Uite asa am avansat de la coada din nevoie la coada din prostie. Prostia de a crede ca de mincare si obiecte depinde totul.

P.S. Am un bun prieten care este medic chirurg la urgenta. Imi povestea intr-o seara cum de Craciun si Revelion cind este de garda nu mai opereaza. Face resuscitare celor care maninca prea mult. Foarte firesc de altfel. Sa maninci pina crapi. Va rog mincati rational, prietenul meu ar vrea sa fie liber acest Craciun.

P.S.1 Fotografia de mai sus apartine lui Andrei Pandele care expune la Galeria 3/4 din TNB pina pe data de 3 februarie 2008. Merita vazuta.


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.