elodii si busuioci

Friday March 14th 2008, 9:25 am
Filed under: Uncategorized

am vrut sa scriu un text despre noua stea a Romaniei, mandria nationala, spaima lui Domingo, fruncea Banatului…insa a facut-o mai bine ion.pavilionmagazine.org
tin doar sa mai adaug ca intotdeauna, noi romanii, am avut “darul” nefericit de a considera drept modele niste nulitati care reusesc performante modeste. Costel Busuioc este modelul perfect pentru ceea ce inseamna deificarea la romani. Reperele noastre, idolii nostri, modelele noastre au fost intotdeauna gresit alese. De la Sfantul Stefan cel Mare – un patetic si betiv conducator de osti, pana la Eminescu – un romantic intarziat si un poet de mana a doua – ne-am ales drept modele niste mediocritati cu care ne-a si placut sa defilam prin lume. Si ne-am facut mereu de ras. Dar nici acum nu constientizam ca suntem patetici cu valorile noastre penibile si inca, in strainatate, facem parada cu Eminescu, Grigorescu, Enescu…
Presa romana – plina de bondoci semicretini si fatuci analfabete – dupa ce a intors pe toate fetele celebrul caz Elodia a gasit, in ultimele saptamani, un nou subiect de mahala pe care sa-l dezbata in cancanurile lor rusinoase.
Ce m-a scos din sarite astazi a fost ca aceasta presa isi permite indolenta de a scoate dintr-un …Costel o mare stea (pe care si Ministrul Iorgulescu o apreciaza, fiind identici in spirit si simtiri) in timp ce, despre o adevarata valoare presarii scriu ca:
“… Bogdan Mihai a fost surprins imbracat in haine de femeie in timp ce se dadea in spectacol in cluburi din Bucuresti frecventate de homosexuali si lesbiene… “.
Morala saracilor prinde bine la romani. Cine scoate capul peste mocirla in care toti romanii se zbat, vrand sa-si depaseasca conditia, cine este apreciat si premiat este repede bagat la fund de catre nefericitii sarantoci care, in mizeria vietii lor, nu-si dau seama ca sunt oameni care pot si vreau mai mult. Trebuie sa fii la fel ca ei sa fii apreciat si idolatrizat. Sa fii sarac, sa nu stii cum arata o carte deschisa, sa ai familie, sa ai doi copii (intotdeauna pentru romani fatatul a fost o valoare intrinseca), sa bei bere la PET, sa te ai bine cu vecinii – astea sunt valorile imbratisate de romani.

citesc astazi siderat ca Busuioc va fi ….imaginea Romaniei in lume.
shit!
el este exact…ce suntem.


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.