Militia romana pune catusele libertatii de expresie

Thursday April 10th 2008, 8:51 am
Filed under: Uncategorized

acum ca Summitul NATO/ANTI-NATO s-a incheiat, a trecut si s-a racit, vreau sa va vorbesc despre Militianul roman si locul sau epistemologic, gnoseologic si mioritic. Militianul roman nu a evoluat deloc din 1989 incoace si cel mai bine am vazut asta la Summitul Nato (eveniment cu ocazia caruia autoritatile romane s-au facut de un rahat incomensurabil, aratandu-le si strainilor, dupa ce 18 ani ne-au aratat si noua, cat de prost functioneaza) cand pusti/pustoaice, baieti/fete, anarhisti/pacifisti au fost luati pe sus, pe jos, au fost maltratati, incatusati, jigniti de acesti specimeni de pitecantropi involuati, Militienii. Si, ca lucrurile sa fie si mai urate, la Summit am avut parte si de o alta specie inrudita cu militianul comun: Militianul de Provincie.
Pentru apararea Tufei de America militistul roman de provincie (si spre a dispretui cetateanul din banii caruia “politia nu traieste” – cum imi explica un politist-militist) au fost dislocati in satucul european Bucuresti peste nu stiu cate mii de militieni de provincie pe care-i recunosteai foarte usor dupa accent, sau dupa cum nu stiau nicio strada sau zona din Bucuresti, erau extrem de nesimtiti si erau plini plini de zel (cred ca bucurestenii nu au mai incasat atatea amenzi de ani de zile asa cum s-a intamplat acum, numai eu am luat vreo doua si cateva admonestari).
Militienii, functionand pe sistemul “daca am incalcat vreo lege, acea lege trebuie schimbata”, si-au aratat muschii cu pietonii ce vroiau sa traverseze strada. La Summit, Militianul a avut “puterea”, el era Seful intersectiilor, stapanul trecerilor de pietoni, monarhul culoarelor unice. Cand a vazut ca are puterea, militistul s-a razbunat. Pe cei pe care ii avea la indemana. Pe pietoni (sofer nu aveai cum sa fii in acele zile).
Militistul roman a realizat acum ce viata infecta are. Si s-a razbunat. Am vazut cetateni romani/straini care nu erau lasati sa treaca strada pentru ca unui tampit de militian nu-i placea aspectul fizic al respectivului. Am vazut militieni care au incalcat orice norma de drept, orice lege in cazul acelor copii arestati ca “banuiti” anarhisti ce ar fi putut atenta la bunastarea Nato-ului. (Creierul microscopic al milististului roman, al judecatorilor romani si ai ministrilor de resort cred ca norma juridica spune ca orice cetatean este per se vinovat, urmand ca acesta sa-si dovedeasca nevinovatia. si nu invers. el sa fie nevinovat urmand ca militienii si restul aparatului sa-l dovedeasca vinovat).
Dincolo de mizerabilul comportament al acestor capcauni, dincolo de marsavia indecentei de a organiza un eveniment de amploarea Nato in tara asta si cu oamenii astia, primul pe lista care ar trebui sa-si de-a demisia este ministrul David, care de cativa ani ne deranjeaza cu incompetenta lui.
Summitul Nato a fost un fiasco. Pentru Bucuresti si pentru Romania. Pentru organizatori, pentru participanti, pentru anarhisti, pentru pacifisti, pentru creatorul de genti, pentru presa romaneasca, pentru pietonul roman, pentru militistul indecent, pentru creatoarea de bulendre, pentru toti, acest experiment a fost nereusit.
ps: in video apar si niste politisti comunitari. ca si cainii comunitari nimeni nu stie ce cauta acestia pe strazi.


1 Comment »

  1. Daca ma uit mai atent acesti tinichigii sunt doar executanti de ordine. Ordine care vin de sus si care ajung pana la ministru si clasa politica. In ei se reflecta impotenta noastra ca natiune pentru libertate. Pot ghici stresul din ochii lor; stres de la sefi stres de la perspectiva de a fi dati in judecata de catre autorii filmului.
    Suntem neam de slugi… asta e. Unii pot sa iasa din acest blestem secular altii nu. Cei mai multi dintre conationalii nostri nu au iesit. Cand Sartre vorbea despre blestemul libertatii prin vocea lui vorbea blestemul libertatii care pentru sclav este un nou mit al pesterii la nivel microsocial. Asa ca cred ca mai toti care am protestat intr-un fel; sau altul in favoarea libertatii parem pe langa milioanele de slugi niste Don Quijotzi. Cred ca ar trebui sa ne vaicarim mai putin si sa punem mana sa ne caram din tara asta sa ne traim viata atat cat mai avem de trait din ea ca nu prea vad rezolvari in viitoru’ apropiat pentru problema asta.

    Comment by baldovin — April 10, 2008 @ 11:57 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.