moralism desantat

Friday March 13th 2009, 12:40 pm
Filed under: Uncategorized

dupa ce cabinetul Boc a rezolvat (parese) toate enigmele economiei si pe cele care stau la baza functionarii adecvate a unui stat de drept, iata ca, acum, in mileniul trei ministrii pun pe tapet o problema spinoasa ce tine mai degraba de metafizica decat de preocuparile unui guvern incompetent: prostitutia.
a fi sau a nu fi legalizata?
domnul prim-ministru s-a declarat impotriva acestei practici fara a aduce in discutie motive decente; ci pur si simplu pentru ca domnul Boc constientizeaza ca aceasta problema poate fi un bun aspirator de voturi de la bunicutele habotnice care cu o mana isi fac cruce si cu alta intorc lumanarea
obisnuiti cu aruncarea mizeriei sub covor si pozand apoi in oameni curati ministrii par a trai in realitati paralele.
iata ce declara domnul Boc deunazi: “… un lucru care nu este sănătos pentru societate nu trebuie încurajat „de dragul de a face bani” la bugetul de stat. „Nu cred că trebuie folosită criza pe principiul lui Machiavelli «Scopul scuză mijloacele», nu trebuie să ajungem acolo. Nu ştiu dacă un lucru care nu este sănătos pentru societate trebuie neapărat încurajat de dragul de a face bani. Societatea românească nu ştiu dacă este pregătită pentru o asemenea decizie şi nu aş vrea să preluăm formula lui Machiavelli «Scopul scuză mijloacele prin care trebuie să facem bani»”, a spus Boc, duminică, într-o emisiune la Prima TV (gandul.info)
Domnul Boc este dispus, din lasitatea bine cunoscuta, sa lase problema prostitutiei in curtea BOR. Adica sa aruncam mielul in gura lupului. Problemele pe care le intampina domnul Boc sunt repede aruncate in curtea altora pentru ca el este incapabil sa poate decide asupra unui lucru si, oricat de inteligent si pregatit l-as considera pe Boc, tot nu ma pot abtine sa cred despre dumnealui ca este o marioneta penibila, nu numai a Presedintelui, dar, iata, a tuturor celor care vor sa intervina cu ceva in Guvern. Avem un prim-ministru care danseaza dupa cum ii canta Basescu, BOR, Geoana, si cloaca de la Cluj.
Enigma prostitutiei si a prostituatelor/prostituatilor a fost repede deslusita si etichetata de Boc: nu e sanatos.
boala primitivismului moral in care ne zbatem este sa credem ca ispasirea vine de la Dumnezeu. si, ingnoranti, ii folosim numele in speranta ca doua babe lesinate si patrunse de bigotism vor pune stampila pe numele nostru.
ceva retorica:
e sanatos ca o firma sa ia de la stat energie pe care apoi o vinde tot statului la un pret exorbitant?
e sanatos ca jumatate dintre ministri sa fie incompatibili cu functia lor, cel putin din punct de vedere moral?
e sanatos ca mezina prezidentiabilului sa fie pusa pe tapet si batjocorita de presa internationala pentru puseurile ei homo politicus?
e sanatos ca un dealer auto sa predea medicina la tv?
e sanatos ca in 20 de ani sa nu construiti un kilometru de autostrada?
e sanatos sa intretineti o mafie si o mizerie morala doar pentru interesele dumneavoastra meschine?
e sanatos sa nu va pese de nimic altceva decat de interesele voastre de fiinte marunte si finite?
e sanatos sa distrugeti tot in tara asta si apoi sa pozati in eroi?


nu!

nu este sanatos.
sau
in fapt,
prostitutia mi se pare de o mie de ori mai sanatoasa decat creierele voastre


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.