un spectacol grobian

Friday April 03rd 2009, 11:36 am
Filed under: Uncategorized

arestarea lui George Becali – Gigi pentru telespectatorii ProTv si OTV – a starnit in randul infractorilor de rand o dulce emotie. aseara, dupa anuntul fulger ca latifundiarul (in fapt, un ieftin bisnitar de terenuri) a fost inchis in lagarele de concentrare ale Militiei Bucuresti sute de infractori – tigani, rromi si romani – s-au adunat la poarta Raiului. de acolo, sleahta de nevrotici a inceput sa tipe “Free Gigi”.
Militia Romana nu s-a dezis si, in loc sa-i aresteze pe toti cei prezenti acolo (toti infractori cu diverse delicte) le-a permis sa-si strige neputinta.
Un spectacol grotesc, in care rolul principal l-a avut “societatea civila” romaneasca. pentru ca in final despre asta este vorba. despre mobilizarea infractorilor in apararea unui alt infractor. de cate ori in existenta noastra post-decembrista s-a intamplat ca oamenii decenti sa iasa in strada sa-si strige nemultumirile. aproape niciodata. in schimb, asistam zi de zi la sarada grosolana a unor infractori care apar in mass-media pe post de formatori de opinii. si atunci, spectacolul pervers, neputincios, macabru de aseara nu mai mira pesemne.
este grav si trist ca astfel de evenimente se petrec intr-o tara care se doreste a fi libera si democratica. iesirile acestor infactori nu tin de un simt civic, liber exprimat si democratic. ele tin de neputinta unui stat, indiferent, de a avea grija de cetatenii sai.
si in loc sa lasam justitia schioapa, oarba si senila sa-si faca treaba asistam la show-ul mediatic al unui trist personaj.
rolul acestui specimen in istorie este zero. sa-l lasam in pace sa-si zbiere cantecul lebedei.


2 Comments »

 1. “Free Gigi” Subliminalul din spatele bannerului http://lamosor.blogspot.com/2009/04/free-gigi.html

  Comment by La Mosor — April 3, 2009 @ 3:32 pm

 2. Cu tot respectul cuvenit, v-ati furat-o.

  Societatea romana a dovedit ce poate. Marii stiristi de la noi au aratat cat pot.

  http://home.att.net/~gazarcher/gigi/

  In cautarea senzationalului, nimeni nu s-a gandit ca un susinator al acestui personaj ar fi in stare sa scrie chiar si doua cuvinte in limba engleza.
  Iar restul lumii a preluat stirea ca pe o “dezamagire” si ca pe “un nou semn al societatii decadente in care traim”.
  Ei bine, exista si alt fel de romani.

  In loc sa ne plangem de mila, sa le urmam exemplul !

  Comment by anonim — April 4, 2009 @ 3:13 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.