zi de post si vot

Wednesday April 15th 2009, 6:03 pm
Filed under: Uncategorized

Noua deputati PDL propun ca alegerile locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale sa se desfasoare intr-o zi lucratoare, marti sau miercuri, care nu este asezata langa zile libere de drept sau partial lucratoare.

Potrivit initiativei legislative a PD-L, ziua alegerilor ar deveni zi libera pentru toti cetatenii care participa la vot, dar este platita de angajator in regim de zi lucratoare obisnuita.
Cei care nu doresc sa-si exprime votul isi vor desfasura activitatea in mod obisnuit, prevede initiativa PD-L.
Angajatul isi va justifica ziua libera primita prin prezentarea cartii de identitate, pasaportului sau buletinului de identitate, stampilate cu VOTAT si cu semnatura presedintelui sectiei de votare.
Aceste prevederi se aplica si studentilor, care isi vor motiva absentele din ziua votului in aceleasi conditii ca angajatii.
Democrat-liberalii considera ca, prin stabilirea zilei de vot in zi nelucratoare, “o mare parte din cetateni au trecut votul in planul secund fata de alte preocupari. De cele mai mute ori, momentul electoral de duminica a fost inlocuit cu activitati de zi libera obisnuita. Pentru a evita probleme precum cele expuse, credem ca fixarea momentului votului intr-o zi lucratoare de la mijlocul saptamanii va face posibila o prezenta mai buna a cetatenilor la vot”, se spune in motivarea initiativei.

Poate ne propun, tot printr-o lege, si pe cine sa votam.
Primul pe lista ar fi Zeus urmat la minima distanta de preferatul oligarhilor de mahala, domnu’ Costel.
Si, in caz ca Patriarhul le da voie, poate votam chiar vinerea, in zi de post, ca sa uitam de foame.


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.