Fabulospirit of the gay cemetery in Sapinta

Monday March 05th 2007, 2:12 am
Filed under: none

Cel mai interesant lucru in aceasta saptamina a fost lansarea sloganului pentru Romania. “Fabulospirit”. Mai bine era spirt ca se potrivea. Nu imi revin. Ce ametiti dau 3 milioane de euro pentru asa aberatie? Ce fabulos, care spirit? Iar o luam pe drumul “ce destepti si frumosi sintem”. Pe linga aroganta sloganului, uite ca nu toti sint de acord cu aceasta chestiune si daca incerci sa le impui o asa parere vor reactiona printr-o respingere violenta.
Insa cel mai tare mi-a placut ca Romania este o tara gay (termen care defineste orientarea sexuala, fiind adjudecat de comunitatea homosexualilor in anii ‘80). Apropo, acum citiva ani Ministerul Turismului listase cimitirul vesel de la Sapinta “gay cemetery of Sapinta”. Ceea ce l-a facut pe un olandez sa exclame: “Voi aveti cimitir gay ?!”. Pentru cine nu stie si “fabulous” este un cuvint adjudecat de comunitatea gay si care defineste un look glamour, termen in special adresat travestitilor.
S-a incercat sa fie si o asociere de cuvinte cool. Asta dupa ce s-a dovedit ca sloganul pentru Marea Britanie “Cool Britannia” e un dezastru complet, oamenii considerind cool ca fiind un termen complet neavenit. Ca sa nu mai spun ca sondajele releva ca cea mai mare parte a oamenilor asociaza Romania cu un cuvint complet diferit: “coruptie”.
Alti bani, alta distractie, alt esec. Si profitul, profitul cui revine?
Tot saptamina asta, Asociatia Consumatorilor de Media a declarat o frumoasa zi de februarie drept “o zi fara televizor”. Au iesit in strada, au atacat in debateri “stirile de la ora 5″, au infierat miniosi manipularea prin televiziune. Asta am vazut la stiri, la televizor. Vedeti ce tara plina de spirit, fabuloasa, avem?


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.