GayPride feat. miscarea minorilor pensati

Sunday June 10th 2007, 9:31 pm
Filed under: none

poza2_6006.jpg
Alt protestant pe care l-au luat parintii de la sectia de politie

GayPride-ul de anul acesta a dat masura, mai mult ca niciodata, a imposibilitatii noastre ca natiune sa judecam firesc. Am vazut marsuri in toata tara impotriva gayilor. Cu pancarde absurde gen: “Vrem sa avem o familie normala” – de parca ii impiedica cineva. Legat de familia normala din Romania cercetarile sociologice au relevat ca majoritatea barbatilor considera ca femeia nu are drepturi egale barbatilor si ca in familie trebuie sa fie buna gospodina si sa creasca copii. Intelegeti acum de ce atita revolta impotriva unora care clameaza drepturi moderne ce depasesc aceasta gindire patriarhala.
Mai mult decit atit toate acestea se desfasurau in timpul summitului OSCE ce avea ca tema discriminarea, determinind agentiile mari de presa si cotidianele europene sa scrie ca romanii sint atasati mai mult valorilor religioase decit celor democratice. Deloc magulitor ce auzim despre noi zilele astea.
La fel de important imi pare ca toate aceste evenimente au scos la iveala miscari despre care nu aveam idee ca ar exista la noi: neonazistii ortodoxi (despre Noua Dreapta auzisem, ce-i drept, insa nu stiam ca biserica sustine formatiuni fasciste), Antifa (miscare antifascista si antidiscriminare foarte activa in Occident), Ultras (miscare neofascista ce se desfasoara in timpul meciurilor de fotbal). De unde deduc ca avem un peisaj mai colorat decit banuiam.
Daca crucea celtica stilizata de pe steagurile si tricourile Noii Drepte a fost ilegal arborata (fiind insemn fascist), actiunile celor de la Antifa au fost perfect initiate (complet non-violente).
Daca neonazistii (in cele doua forme ale sale) au actionat asa cum ne asteptam prin atacuri de forta grupate si de o violenta extrema, iata ca Antifa isi face simtita prezenta in spatiul urban romanesc pentru prima data. Imbracati in felul lor caracteristic (in haine asemanatoare si cu fata acoperita sugerind identitatea comuna, dar si pentru a evita identificarea de catre neofascisti) au provocat confuzie si in rindul fortelor de ordine care i-au luat drept teroristi si iau pus la zid in vederea perchezitiei – desi meritau un premiu pentru atitudine civica. Asta arata ca jandarmii nu sint informati deloc despre aceste miscari si care dintre ele sint violente, periculoase.
O alta grupare pe care am identificat-o, unica pe plan mondial, este cea a minorilor care arunca cu pietre. Aratau mai gay decit travestitii din grupul ce marsaluia calm pe bulevard. Cine ar fi crezut ca micutul acela pensat si epilat pe picioare o sa apuce o piatra. Ma asteptam ca gay-ii sa riposteze aruncind cu creioanele dermatografe sau punind in fata agresorilor oglinzile pudrierelor sa ii sperie putin.

UPDATE: Un text scris de un participant la actiunea Antifa: http://romania.indymedia.org/ro/2007/06/2052.shtml


No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.