Nivel de trai la nivel de patriotism

Thursday July 05th 2007, 6:41 am
Filed under: none

Cindva ma pronuntam public in privinta sanselor romanilor de a deveni un popor civilizat, apropiat de standardele europene. Am fost hulit la scena deschisa (de fapt un amfiteatru). Am fost admonestat ca imi lipseste patriotismul si ca nu imi dau seama ce popor destoinic avem. Cam tot pe acolo se situa si opinia unora intilniti aiurea prin tara. As mai adauga ca am auzit destul de des ca UE ne maninca resursele, ne aduce in pragul saraciei, ca sint ca un imperiu si noua nu ne trebuie asta.
Pentru toti cei care mi-au aruncat in fata cele de mai sus iata o stire de astazi: Romania are nevoie de 45-50 de ani pentru a ajunge din urma tarile din vestul Europei, dupa cum arata un studiu realizat de Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).
Potrivit studiului care compara nivelul de trai din Europa de Vest si Europa de Est, Bulgaria mai are nevoie de o suta de ani pentru a atinge standardele occidentale. Ungaria si Cehia se afla la o distanta de 30-35 de ani si, respectiv, 25 de ani fata de standardele occidentale. Sloveniei ii mai trebuie doar cinci ani.
Desi nu imi plac, in general, standardele, nu as fi deranjat de soferi mai politicosi care nu rup bita pe tine pentru ca indraznesti sa conduci corect sau de un consum de detergent si sapun pe cap de locuitor la fel de mare ca media europeana.
Sint sigur ca este o dezinformare realizata de CIA si MI5 care doresc sa ne aduca in sapa de lemn.


No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.