Stoica, BOR si politicianismul

Saturday August 04th 2007, 10:10 pm
Filed under: none

picture-4.jpg

Aseara am vazut in reluare emisiunea “DA sau NU” de la Realitatea. Mihai Tatulici fata in fata cu Cristian Tudor Popescu. Am strimbat din nas, dar am zis sa ma uit de dragul subiectului. Subiectul era “Slujitorii din umbra ai bisericii”. Am crezut ca o sa vad lamentarile obisnuite, ca nu o sa indrazneasca nici unul sa fie radical la adresa BOR, ca o sa fie critici moderate nu cumva sa deranjeze ceva. Ei, bine am avut o surpriza majora. Pe linga criticile acide si lucide aduse modului de comportament arogant si autosuficient al BOR, am avut parte si de o interventie in direct a apocalipsei cu sutana ce poarta numele de Constantin Stoica, purtator de cuvint al BOR. Stiam ca BOR este o institutie cu atitudine de serviciu secret, stiam ca transparenta este un cuvint fara valoare pentru ei, stiam ca sint manipulatori de mase, stiam multe altele. Insa am crezut ca macar o data in viata sa, acest Stoica nu va uita ca trebuie sa fie echilibrat ca orice comunicator de profesie. Minciunile sale, modul arogant si lipsit de politete il califica perfect pentru un politician fara scrupule. Limbajul sau demn de un purtator de cuvint al PCR era admirabil. De fapt, ar trebui sa nu ma mire caci acest individ a mai iesit in public luind pozitii de tip fascist. Trebuie sa vedeti emisiunea caci un asemenea personaj autist rar intilniti.
Ce ma mira este ca oamenii mai cred intr-o biserica cu o asemenea fata (purtatorul de cuvint este interfata oricarei institutii), ca inca mai suportam asemenea atitudini, ca sintem atit de lasi incit sa nu spunem stop acestor functionari publici care se cred asa de aproape de divinitate si sint in fapt departe de ea.
Emisiunea de aseara nu a facut decit sa imi confirme ca BOR nu va fi niciodata ceea ce ar trebui sa fie. Ca sintem farisei si ipocriti. Si ce este mai grav ca biserica tolereaza atitudini de genul aceleia pe care o are acest Stoica. Dar de fapt de ce nu ar tolera asta cind in sinul ei se afla mitropoliti securisti si preoti extremisti.
Poate ca Nietzsche avea dreptate vorbind despre preoti: “otravitori ai vietii si otraviti ei insisi”.
Mentionez pentru conformitate ca sint ortodox prin botez, si cred in divinitate. Mai putin in preoti de genul lui Stoica.

P.S. Emisunea o puteti vedea aici: http://www.realitatea.net/emisiune_305_DA-sau-NU.html# (click in dreapta pe emisiunea din 2008-08-02)


1 Comment »

  1. Nu pot subscrie un comentariu articolului dumneavoastra pentru ca nu am vazut decat finalul emisiunii respective. Am dat pe link-ul pe care l-ati adaugat si din pacate nu mai poate fi accesat.
    Daca ati reusi sa-mi trimiteti acea emisiune da capo al fine m-as simti privilegiat.
    Multumesc anticipat!

    Comment by Mazarache Alexandru — August 27, 2007 @ 1:59 pm

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.