In memoria doamnei Gaya

Monday March 19th 2007, 10:29 pm
Filed under: none

art_90240_1.jpg

In 2004 participam la o manifestatie in San Francisco, impotriva producatorilor de blanuri. Eram absolut ingrozit de ideea ca pisicul meu ar putea sa devina caciula de blana pentru vreo toapa cu aere de mare doamna. Acum citeva zile am vazut la stiri cum “doamnele” de bloc cu rochii comandate la vecina de palier isi cumparau blanuri de la un tirg cu reduceri. Mesajul pe care l-am perceput era sa ucidem ca sa punem pe noi niste animale moarte. Astazi am citit cu stupoare in Romania Libera cum a murit Gaya. Gaya era o doamna cu adevarat si care a murit in captivitate. Ca orice elefant suferea enorm pentru era obligata sa stea de 48 de ani intr-un tarc. A fost ucisa cu salbaticie de nemernici pe care ii vad pe strada. Aceeasi care schilodesc ciinii si chinuie pisicile. Aceasi care cumpara graselor si uritelor lor neveste blanuri. Pentru ei puscaria este o pedeapsa prea usoara. Ar trebui sa fie eliberate toate animalele din gradinile zoologice si ei pusi acolo in locul lor.
Pentru doamna Gaya, tot respectul meu.
In memoria acestei mari doamne nu mai duceti copii la gradina zoologica. Nu mai duceti progeniturile sa se amuze la circ cind niste biete animale sint biciuite. Nu mai sustineti chinurile infernale ale animalelor. Nu mai cumparati blanuri naturale pentru grase sau blonde. Oricum mai frumoase decit doamna Gaya nu vor fi niciodata.
Te iubim doamna Gaya.
(http://www.romanialibera.ro/a90240/elefantul-gaya-a-fost-sfasiat-de-caini.html).


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


 


COPYRIGHT PAVILION & THE AUTHORS. ALL RIGHTS RESERVED IN ALL COUNTRIES. THE VIEW EXPRESSED IN THIS PAGES ARE NOT NECESSARILY THOSE OF THE PUBLISHERS. PAVILION IS A REGISTERED MARK OF ARTPHOTO ASC.